Regementsgatan 56, 170 66 Solna

Från den 1 januari 2024 blir det obligatoriskt för alla att sortera ut matavfall och Solna stad tar över ansvaret för insamling av förpackningar. Fastighetsägare i Solna kommer därmed att påverkas av förändringarna.

Från 1 januari 2024 får vi betala 1,40 kr/kg för våra hushållssopor. För att hålla de kraftigt ökade sopkostnaderna nere, ber vi er att i allra möjligaste mån sortera ut matavfallet från hushållssoporna samt använda återvinningsstationen för pappersförpackningar, tidningar, plast, metall, glas, textil och batterier. 

Det är av största vikt att endast använda papperspåsar för matavfall. Ni kan hämta papperspåsarna vid bokhyllorna i källargångarna. Maila till info@sgb1.se om papperspåsarna tar slut i din källare. Det är absolut förbjudet att kasta annat än matavfall i dessa kärl. Alla måste ta ansvar! Ta bort avfall som inte hör hemma i matavfallskärlet. Kärlen töms inte om det ligger förbjudet avfall där.

Det här kan du lägga i matavfallspåsen

Matavfallsmoloken vid Regementsgatan 48 öppnas från 1/1 2024. Vid övriga moloker kommer Solna ställa ut bruna matavfallskärl.   

Använd de papperspåsar som Solna stad tillhandahåller eller likvärdiga papperspåsar som numera finns i livsmedelsbutiker för att handla frukt och grönsaker i. Så undviker du fukt och lukt Fyll påsen till max 3/4. Släng påsen minst var tredje dag även om den inte är full. Släng ofärgat hushållspapper och ofärgade servetter med matavfallet, det suger upp en hel del av fukten. Låt kaffesump torka till en stund innan du slänger den. Vik ihop påsen noggrant innan du lägger den i avfallskärlet.  

Det här får du INTE lägga i matavfallspåsen

Påsar av plast, bioplast eller majsstärkelse får ej användas då biogasanläggningen som matavfallet körs till inte kan hantera dessa typer av påsar.

Återvinningsstationen finns kvar

Den gröna återvinningsstationen på Regementsgatan kommer att finnas kvar tills vidare.

Från 2024 övergår även insamlingsansvaret för hushållens förpackningar från producenterna till kommunerna, dvs Solna stad. Om ni vill ha mer information, se på https://www.solna.se/boende–miljo/avfall-och-atervinning/matavfall

Med vänlig hälsning
Styrelsen SGB1
Aktuellt

Blompottorna

Vi var 5 st medlemmar från föreningen som planterade. På 1,5 timme var alla växter i jord. Stort tack för insatsen och glöm inte att hjälpa till att vattna framför just er port så de hålls fina hela sommaren.

Läs mer »
Information

Kallelse till Årstämma 2024

Tidpunkt: Onsdagen den 22 maj 2024 klockan 19.00 Kaffe, smörgås och bulle serveras från kl 18.30
Plats: Ulriksdals Idrottsplats, Kolonnvägen 24B, ishall 2, 1tr.
(Hiss finns)

Läs mer »
Infoblad

Infoblad mars 2024

Snart har första kvartalet passerat av 2024 och våren är i antågande. Vinterjackan får hänga med ett tag till, men man kan njuta av solen och att dagarna blir längre o ljusare.

Läs mer »